pub-8061648142596793 Προτάσεις για παιδικές ταινίες! (Μέρος 1ο)
top of page

Το άρθρο μου

Untitled-Artwork (10).png

Διαβάστε το άρθρο μου

Untitled-Artwork (10).png

Προτάσεις για παιδικές ταινίες! (Μέρος 1ο)



Σιγά σιγά ο χειμώνας πλησιάζει και οι επιλογές ψυχαγωγίας μιας οικογένειας περιορίζονται. Πάντα, όμως, υπάρχει ο χρόνος και η καλή διάθεση για να δει όλη η οικογένεια μαζί μία ταινία, είτε στο σπίτι είτε στον κινηματογράφο. Η κατηγορία ''παιδική ταινία'' ίσως κάποιους να τους παραπέμπει σε πριγκίπισσες, σε καλούς και κακούς και σε ιστορίες που θυμίζουν κλασσικά παραμύθια. Ναι, δεν έχετε άδικο, υπάρχουν κι αυτές οι ταινίες που ευχαριστούν τα μικρά παιδιά αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, όχι και τόσο τους μεγάλους. Υπάρχουν όμως και κάποιες ταινίες παιδικές που ενθουσιάζουν ακόμα και ενήλικες και, κατά τη γνώμη μου, έχουν να δώσουν πολλά κυρίως στα παιδιά. Βασικό τους συστατικό είναι το έξυπνο χιούμορ, οι ευφάνταστες ιστορίες, η ενδιαφέρουσα πλοκή, τα κοινωνικά μηνύματα και τα όμορφα, καλαίσθητα γραφικά. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνω μερικές από τις παιδικές ταινίες που έχω δει και θεωρώ εξαιρετικές προτάσεις για τη μετάδοση διδαγμάτων και μηνυμάτων, με μία πιο σύγχρονη ματιά...


Μπαμπούλας ΑΕ

Ποιος θα το φανταζόταν πως υπάρχουν στ' αλήθεια τέρατα; Ζουν στην Μπαμπουλόπολη, μια πόλη μακριά απ' το δικό μας κόσμο, έχουν κι αυτοί παραξενιές, γελάνε, κλαίνε, ερωτεύονται... Η "Μπαμπούλας Α.Ε." είναι μία εταιρεία που συλλέγει τις κραυγές των παιδιών τρομάζοντας τα με ειδικά εκπαιδευμένους "φοβιστές" επειδή παράγουν ενέργεια. Τα τέρατα νομίζουν ότι τα παιδιά είναι τοξικά. Ο στενός ανταγωνιστής του "αρχι-φοβιστή" Τζέιμς Σάλιβαν (Τζον Γκούντμαν) και του βοηθού του, Μάικ Βασόβσκι (Μπίλυ Κρίσταλ) είναι ο Ράνταλ Σαύρας (Στιβ Μπουσέμι). Όταν ένα παιδί, η Μπου (Μαίρη Γκιμπς) εισβάλλει στην Μπαμπουλόπολη, θα επικρατήσει το <<ο σώζων εαυτόν σωθήτω>> ενώ ο Σάλι και ο Μάικ στην προσπάθεια τους να το κρύψουν ανακαλύπτουν την μυστική επιχείρηση του Ράνταλ, εκείνος απαγάγει παιδιά και η μηχανή του τους ρουφάει τις κραυγές. Σύντομα οι δύο φίλοι θα ανακαλύψουν πως μπλεγμένος στην επιχείρηση είναι και ο ίδιος ο Καβούριας (Τζέιμς Κόμπερν), ο διευθυντής της "Μπαμπούλας Α.Ε.". Ο Σάλι και ο Μάικ θα εξοριστούν μα θα επιστρέψουν δυναμικοί και θα καταφέρουν να νικήσουν τον Ράνταλ και τον Καβούρια και να πάνε την Μπου πίσω στο σπίτι της. Πλέον η "Μπαμπούλας Α.Ε." είναι μία εταιρεία που παράγει ενέργεια χάρη στο γέλιο των παιδιών.


Δείτε το trailer της ταινίας




Μπαμπούλες Πανεπιστημίου

Η ταινία διαδραματίζεται δέκα χρόνια πριν τα γεγονότα της πρώτης. Ο 17χρονος Μάικλ "Μάικ" Βασόβσκι ανυπομονεί να ξεκινήσει το κολέγιο, όπου θα ειδικευτεί στο τρόμαγμα. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα σχεδίασε καθώς ο 18χρονος Τζέιμς Π. "Σάλι" Σάλιβαν τυχαίνει να βρίσκεται στην ίδια αδελφότητα. Ο Σάλι αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο από τον Μάικ. Είναι παιχνιδιάρης, νταής και εύσωμος. Ειδικεύεται κι αυτός στο τρόμαγμα, ωστόσο οι δυο τους γίνονται εχθροί και γρήγορα θα βρεθούν σε μια αντιπαλότητα που θα φέρει τα πάνω κάτω.


Δείτε το trailer της ταινίας




Ραλφ, η επόμενη πίστα

Ο Ραλφ γνωστός ως Καταστροφέας είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και δεκαετίες σ’ ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Fix-It Felix που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. ταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια του και ξεκινάει μια περιήγηση σε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games θα συναντήσει την σκληροτράχηλη Sergeant Calhoun, αλλά και την απροσάρμοστη κι εριστική Vanellope von Schweetz, ενώ κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί ένας θανάσιμος εχθρός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over;


Δείτε το trailer της ταινίας





Κούμπα, μία ζέβρα και μισή!

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση μιας ζέβρας. Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις κι έτσι, το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μία θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.


Δείτε το trailer της ταινίας




Η γενναία!

Μια φορά κι έναν καιρό μια πραγματικά θαρραλέα βασιλοπούλα πήρε το τόξο και τη ζωή της στα χέρια της. Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότης είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους φωνακλάδες άρχοντες της χώρας: τον τεράστιο άρχοντα Μαγκάφιν, τον στριμμένο λόρδο Μάκιντος και το στρυφνό λόρδο Ντίγκουολ. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο που δεν επιδέχεται καμίας διόρθωσης κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει πραγματική γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά.


Δείτε το trailer της ταινίας




Μπολτ

Ο Bolt είναι ένα άσπρο τσοπανόσκυλο που πιστεύει πως έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Στην πραγματικότητα, είναι το σκυλάκι-πρωταγωνιστής μίας δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς που από τα χολιγουντιανά studios βρέθηκε κατά λάθος να περιφέρεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, παρέα με μία γάτα ονόματι Mittens κι ένα χάμστερ, το Rhino. Οι δύο νέοι φίλοι τον προσγειώνουν στην πεζή πραγματικότητα, αποδεικνύοντάς του πως είναι ένας συνηθισμένος σκύλος, όμως ο πεισματάρης Bolt εξακολουθεί να πιστεύει πως η Penny, το κοριτσάκι-αφεντικό του στη σειρά, τον αγαπάει αληθινά και γι' αυτό είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να την ξαναβρεί.


Δείτε το trailer της ταινίας




Επόμενες προτάσεις για παιδικές ταινίες στο δεύτερο μέρος!

Θα τα ξαναπούμε!


Ετικέτες:

bottom of page
google.com, pub-8061648142596793, DIRECT, f08c47fec0942fa0