pub-8061648142596793
 

λίγα λόγια για μένα...

      Ας συστηθώ λοιπόν...Ονομάζομαι Μπέσιου Χριστίνα, είμαι 30 χρονών, είμαι η μαμά του μικρού Αντώνη και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών από τον  Ιούνιο 2013, δημιουργός και διαχειρίστρια της ιστοσελίδας www.thrania.com και του υλικού που περιλαμβάνει. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως δασκάλα σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. 

      Τα Θρανία αποτελούν μία ιδέα μου από τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου. Αυτή η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια των πρακτικών, των επισκέψεών μου σε διάφορα σχολεία της Αττικής. Διαπίστωσα πως εκείνο που λείπει στους μαθητές, αυτό που ζητούν και περιμένουν από τον δάσκαλο είναι το ενδιαφέρον για κάτι καινούριο, για κάτι διαφορετικό από το τετριμμένο, χωρίς ωστόσο να θεωρούν λάθος το τελευταίο. Ζητούν κάτι όμορφο, κατανοητό και απλό αλλά όλο αυτό δοσμένο σα να πρόκειται για παιχνίδι, σα να μαθαίνουν ενώ ξεφυλλίζουν ένα περιοδικό, σα να ακολουθούν ένα εγχειρίδιο με κόλπα και τρικς, σα να βλέπουν το αγαπημένο τους κινούμενο σχέδιο. 

       Τότε θέλησα να φτιάξω κάτι διαφορετικό, πέρα από τις γνωστές ασπρόμαυρες φωτοτυπίες που δυστυχώς αναγκαζόμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιούμε. Μπήκα στη διαδικασία να αντικαταστήσω το ασπρόμαυρο με χρώματα, με πολλά χρώματα, με φιγούρες που να μοιάζουν ζωντανές και να μη δυσκολεύονται οι μαθητές να διακρίνουν τα ρούχα τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Τα χρώματα ξυπνούν το ενδιαφέρον και την προσοχή, ενεργοποιούν τη φαντασία, κάνουν τη μάθηση πιο ελκυστική, πιο ευέλικτη και πάνω από όλα πιο κατανοητή. Και άρχισα τις δοκιμές. Έφτιαχνα, έσβηνα, ξαναέφτιαχνα, ξαναέσβηνα. Ώρες πολλές μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι αντιδράσεις και οι εντυπώσεις ήταν θετικές. Άρεσε το χρώμα τελικά! Τότε συνειδητοποίησα πως όσα είχα φτιάξει ήταν αρκετά για να μπορέσω να τα δημοσιεύσω ώστε να χρησιμοποιηθούν και από άλλους δασκάλους αλλά και από γονείς. Οι γονείς πρέπει να είναι σύμμαχοί μας και μπορούν να βοηθήσουν στο έργο μας. Άρχισα να φτιάχνω την ιστοσελίδα. Με το όνομα δεν δυσκολεύτηκα πολύ. Σκέφτηκα, γιατί λέμε πάντα στους μαθητές να μη γράφουν τα θρανία τους; Σκεφτήκαμε ποτέ γιατί το κάνουν; Μήπως για να δώσουν το στίγμα τους; Για να το κάνουν ίσως πιο όμορφο; Για να βάλουν χρώμα σε ένα έπιπλο που βλέπουν για έξι έως εφτά ώρες την ημέρα μπροστά τους; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις ήταν μία, Θρανία! 
       Αυτό επιχειρώ λοιπόν και με τα Θρανία μου! Να δώσω δωρεάν στους μαθητές, σε γονείς και δασκάλους αυτό το απλό και συνάμα σύγχρονο ηλεκτρονικό προϊόν. Δημοσιεύω επομένως περιεκτικά ηλεκτρονικά βοηθήματα για το Δημοτικό, εκπαιδευτικά βίντεο με στοχευμένο προσανατολισμό, φύλλα εργασίας για όλες τις τάξεις, εκπαιδευτικές αφίσες για τη διακόσμηση της τάξης και του παιδικού δωματίου, προτεινόμενες δραστηριότητες και χρήσιμο υλικό για τον δάσκαλο. Ελπίζω να βοηθήσω, έστω και ελάχιστα, με την δουλειά μου γονείς που θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο τα παιδιά τους στη καθημερινή μελέτη, μαθητές που δεν κατάλαβαν επαρκώς ένα μάθημα, εκπαιδευτικούς που τους αρέσει το χρώμα, που αναζητούν ιδέες ή ψάχνουν μία πηγή με υλικό για εμπλουτισμό του δικού τους. Αυτός είναι ο λόγος δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας και εύχομαι να καταφέρω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας...

 

105543634_1840478432754106_6803201126374

Ποια είμαι

Untitled-Artwork (10).png
Untitled-Artwork (10).png
fbd.png
σαα.png
σδωσδω.png
 
google.com, pub-8061648142596793, DIRECT, f08c47fec0942fa0