pub-8061648142596793 Κατεβάστε δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές και φτιάξτε δικά σας φύλλα εργασίας!
top of page

Το άρθρο μου

Untitled-Artwork (10).png

Διαβάστε το άρθρο μου

Untitled-Artwork (10).png

Κατεβάστε δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές και φτιάξτε δικά σας φύλλα εργασίας!



Πολύ συχνά λαμβάνω email που με ρωτάτε για το πώς φτιάχνω το υλικό που ανεβάζω στα θρανία μου. Όσοι δεν το γνωρίζετε, όλο το υλικό το συνθέτω στο Power Point της Office. Πολλά από τα γραφικά τα έχω φτιάξει στο Photoshop και πολλές από τις όμορφες γραμματοσειρές τις έχω βρει στο ίντερνετ. Σήμερα θα σας πω πού βρήκα πολλές από αυτές τις γραμματοσειρές έτσι ώστε να τις αποθηκεύσετε κι εσείς στον υπολογιστή σας και να φτιάξετε όοοο,τι θέλετε. Αν είστε δάσκαλος να φτιάξετε φύλλα εργασίας, αν είστε γονέας να φτιάξετε ακόμα και προσκλητήρια για την βάπτιση του παιδιού σας, για το παιδικό πάρτι των γενεθλίων του κλπ. Εγώ που είμαι και τα δυο, μαντέψτε! Και το υλικό μου φτιάχνω και τα προσκλητήρια της βάφτισης του γιου μου σύντομα.

Όμως, πριν σας πω πού θα τις βρείτε και τι πρέπει να κάνετε για να τις χρησιμοποιήσετε, θέλω να δώσετε προσοχή στο εξής. Για ό,τι χρησιμοποιούμε, που δεν είναι δικό μας, πρέπει ΠΑΝΤΑ να ελέγχουμε τους όρους χρήσης, το license, για να είμαστε οκ ως προς τα πνευματικά δικαιώματα. Με αυτόν τον τρόπο σεβόμαστε τον κόπο και τον χρόνο του άλλου και φυσικά δεν κινδυνεύουμε από νομικές κυρώσεις.

Στο θέμα μας τώρα... Μία από τις πιο αξιόλογες δουλειές στην προσφορά δωρεάν ελληνικών γραμματοσειρών σε όοοολο τον ελληνικό Διαδίκτυο, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Aca Acid. Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρείτε πανέμορφες ελληνικές γραμματοσειρές τις οποίες μπορείτε δωρεάν και ελεύθερα να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας. Τι έχετε να κάνετε; Εφόσον τις αποθηκεύσετε θα πρέπει να αντιγράψετε ή αποκόψετε τα αρχεία με την κατάληξη .ttf ή .otf και να τα επικολλήσετε στον φάκελο fonts των windows. Δύσκολο; Ας το δούμε πιο αναλυτικά. Συνήθως, ο,τι κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας αποθηκεύετε στον φάκελο με την ονομασία στοιχεία λήψης ή downloads. Βρείτε τα αρχεία με τις γραμματοσειρές και επιλέξτε ή αντιγραφή ή αποκοπή με δεξί κλικ. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον φάκελο των windows που θα βρείτε στον φάκελο ο υπολογιστής μου και ψάξτε τον φάκελο fonts. Ανοίξτε τον και πατήστε δεξί κλικ. Επιλέξτε επικόλληση και έτοιμο! Τώρα μπορείτε να ανοίξετε το Word ή το Power Point και να φτιάξετε ο,τι θέλετε χρησιμοποιώντας τις νέες γραμματοσειρές. Απλό; Ελπίζω να σας άρεσε η πρότασή μου και να σας φανεί χρήσιμη! Σύντομα θα σας δώσω κι άλλες τέτοιες πληροφορίες!


Θα τα ξαναπούμε!

Μ.Χ.

bottom of page
google.com, pub-8061648142596793, DIRECT, f08c47fec0942fa0